Spinracing - Réka

alt
A SpinRacing szó első hallásra talán idegennek tűnhet, egy angol nyelvet nem használó füle hallatának, de aki ismeri az angol nyelvet még annak is okozhat némi fejtörést a szó és az edzőtermi órarend összefűzése. Pedig nem bonyolult a képlet.

A SpinRacing egy teremkerékpáros edzés. Néhány szobabiciklinek tűnő eszköz, mely cseppet  sem szobabicikliként funkcionál. A különbség abban rejlik, hogy  a szobabicikli állandó izomerő kifejtést igényel egy állandó ellenállással szemben, addig a SpinBike egy lendkerekes technikán alapul, ahol az adott sebesség elérése után csak szinten kell tartani a fordulatszámot. Ez a fordulatszám pedig nem más, mint a zene üteme. Az egész edzés ugyanis zenével együtt halad, hiszen így sokkal élvezetesebb a kalóriaégetés , melynek száma 7-800 is lehet egy egyórás edzés alatt.

Elsősorban állóképességi edzés, de aki zsírégetésre hajt annak is igazán megfelelő ez a mozgásforma.

Teheted mindezt egy  edzői instrukciókkal ellátott csoportos órán, amelyen bárki részt vehet  kortól és nemtől függetlenül, hiszen mindenki a saját képességeihez és edzéscéljához alakíthatja a saját SpinRacing edzését.

Néhány igazán nem elhanyagolható kedvező hatás a testedre és elmédre:

  • jelentősen javul a keringési rendszer, szívizom erősödik, érfalak rugalmassága javul valamint nő a vér O2 szállító képessége
  • nő a tüdőkapacitás
  • elsősorban térd izmainak és szalagjainak erősödése(így a térdfájás sem lehet kifogás) mindemellett farizom, vádli, hátizmok, mélyhát izmok, vállöv izmai és természetesen comb izmok erősödése a várható mellékhatás
  • mozgáskoordináció javulása, ritmusérzék fejlődése
  • lelki felfrissülés, stresszoldás ,kitartás és akaraterő fejlesztése